30th April 2011  

Posted by: shellysiidamit

Assalamu'alaikum Dan selamat malam semua. Okay, says Ada citer nak gtau kat korang tentang kerja aku yang dah nak masuk 8 bulan ne hah since ini hari aku shift pagi.

Okay, aku start kerja 1st September 2010. That would be my happiest day in my life because itulah pekerjaan yang penah ku dapat which is many department. Ada electrical department, baby and chidren department, shoes deparment and Ada lagilah. Before kerja kat Milimewah, aku kerja kat Avon, Natasha and Bismi. Aku pernah jadi cashier. Eheh. Totally worst. Ehe. It's just I would never giveup to try.

Lastyear, aku pernah interview kat SVSB. Totally, my interview is better than this year. This year my interview totally panat. Too much nervous. Gahhhhh. But I am too confident lastyear than this year. Aku na tau apa yang buatkan aku ne inda yakin. Hoh. Tapi na apa, atleast aku try jua. I've told everything about my interview and . . . They suprised to hear that my English getting worst. They complained that it should be be okay. They also told me, tyme serve customer yang bukan local, bukan main lancar English ku. Tapi tyme interview bukan main gagap. Entahlah, aku pun na tau kenapa. But my interview totally failed. Adada saja usulku atu. Heishhhh. My friends and my family doakan tuk aku mudahan jua aku dapat. Ehe.

Eik, macam tukar topic citer ku be. Eheh. Okay, mau tau apa? Since aku keje kat Milimewah tu, 2 Kali dah ku nangis. Aku ne dikategorikan pekerja yang manja, tabah, cergas, sabar, funny, nyanyah and inda berani melawan. Yeap, that's me. Aku kerja disana atu, kadang aku bertagalog with our cleaner, Sherwin Tuando. So that no one will know what we are talking about. Ehe.

Aku keje ane aah . . . Macam seorang amah. What the ? Huh. Mau tau pasal apa? Partner ku ne seumuran bapak aku, semua keje aku yang bikin. Kotak kasut yang sebelahnya, sikit saja biut . . . Gerenti tagurnya. Salahkah kalau ia sendiri yang buat? Aku jauh Dari ia berapa tapak kaki? Busy ku g cemana? Haiyeeee, Susah itu olang. Huh. Sakit ini kepala ulih diorang. Hoh.

Okaylah, sampai disini sahaja ku becerita. Next time lagi. Okay? Loveyou all.

Assalamu'alaikum =)

This entry was posted on 3:56 PG . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Langgan: Catat Ulasan (Atom) .

0 comments

Catat Ulasan