My Funniest Day.  

Posted by: shellysiidamit

Hari Sabtu masatu, kami semua balik kampung. Ngam perjalanan kami kekampung Bebuloh di Kebia na silapku. Sii Nadiah ada wall aku pasal usu Ajeesh betahan dihospital. Hoh. Chean usu.

Then, sampai diBebuloh, i thought ada durang aunty Jannah or aunty Nani. Nenek jer yang ada kat situ. Alaaa. Sunyi eh. Menangisku dikampung atu. Nada g dangan lepak. Buring. Memisbuk saja kaja ku. Beinbox ma cujenku. Cujenku tawatawa. Sekalinya, abang boii tah aga. Na g nanges ah. Chill ku tarus. Beibun ganya kaja ku.

Subuh atu, memisbuk ku. Sekali ku mc behku. Ku biarkan. Behku text ea suh aku angkat. Ku angkat tah. Tapi ganjil anak atu. Dikatakan marah, p ea gtau inda marah. Entah ea eh. Antam lah ea. Hoh.

Paginya, aku maseh g tidur p tebangun pasal alarm clock ku. Hoh. Ku off lah alarmku atu. Then, aku heran pasal ada urang tinjak katil. Sekali meleat tah ku shapa. Panya dirah. Hahaha. Sumil anak atu, tyme urang tidur dikacaunya. Hahaha. Belimpang g ea sebelahku. Hohoho. Sumil. Tapi tangan . . . Kan ku lastik tangannya atu. Heee.

Then, ku misis abangku suruh aga aku and wandy diwasan. Mengaga tah abang ane sama adoi. Ke batang mitus tah kami ne. Hohoho.

Sampai disana, ada durang uncle adi and aunty dayangku. Eh eh, durang paloma ma uncle ayai pun ada. But, ilove Waiie. He's so cute. Aku nidurkan ea, ea pegang tanganku. Gemuk ea atu. Sumil. Bulih sudah kaka damit cubit tu. Banar. Hahaha.

Then, tyme makan . . . Ah yatah yang ku suka part ane. Kami makan atu macam dirdstaurant. It is on big happy family. Hahaha. Uncle dadoh and aunty alin pun ada. Hoho. Ea jua makan, ea juanya beibun. Hahaha.

Selasai makan, nenek, pom, engak, alai and adi jalan pat makanmakan. So yang tingal yang tidak tertulis namanya. Hahaha. Eh, adoi pun ikut jua. Heee. Aku sama Waiie. Hahaha. Cute anak atu. Paloma nyamal sal inda kawan. Hahaha.

Timbul saja durang engak, adi alai and dadoh, beibun tah kami ne. Ketawa saja kami ane. Beibun mama, gambung ngan uncle engak. Memang menjadi. Hahaha. Tapi makanan yang kana tapau, aku yang makan. Awu dang, kelaparan aku atu. Hoh. Aku rindu Waiie.

School and my Princess Rock School.  

Posted by: shellysiidamit

I do really miss my school. I miss the desk where i can draw on it, the chair where i can sit, the teachers who teach us, the canteen where i buy my drinks and foods, the staff where i meet the teachers, the toilet where i use to look myself on mirror, the library where i used to read book, the hoy where i was be breaking the rules, the assembly hall and everything. I love my school much. Hoh.

PRS itu jawatan ku. Pembimbing Rakan Sebaya. Tapi, bagiku PRS ane Princess Rock School. Sal aku rock. Makai kasut, kasu boots. Kadang inda pakai scarf. Kuku panjang, warna g kembayau macam hantu. Kadang kasut ku atu warna pink hitam. Hahaha. Baru batu. Lastlast arah bilik disiplin. Hahaha. Rugged kan usul ku? Macam apa? Hohoho. Pastu g bawa handphone. Pakai stukin karang warna warni, hahaha. Rugged aku atu eh. Hahaha. Apa inda namaku atu heboh distaff cigu yang aku ane PRS gauk. Hahaha. Pastu escape. Hahaha. Baru batu banar.

Pastu g, urang bawa handphone biarkan. Malas tah ku reput. Hahaha. Bukannya hp ku. Hahaha. Udah sportcheck, takut. Ditapuk hp atu. Mulamula, bungkus sama kertas, buang pat tong sampah. Ada yang tapuk di bra. Yang aku tapuk pat kasut. Hahaha. Rugi jua tu kasut panjang. Hahaha. Inda karang ku tapuk pat pasu bunga. Hahaha. Rugged eh. Hahaha. Macam apa.

Cigu ngajar, aku melukis. Cigu tanya nama, ku tanya balik yang cigu tanya aku kah. Hahaha. Bagus eh. Cigu marah ku lawan. Hahaha. Paduli tah ku. Gila tah sudah aku atu. Hahaha.

Lady Gaga - Eh, Eh (Nothing Else I Can Say)  

Posted by: shellysiidamit

Nancy Ajram Ft. K'naan - Waving Flag (With lyrics) Official Video  

Posted by: shellysiidamit

Ashleigh Jakob - Hip Hop(whatcha say)  

Posted by: shellysiidamit







the great dance that i have ever seen.

She's Getting Five Years Old.  

Posted by: shellysiidamit

Sister, this year the year that you're getting five years old. I wish that you are real. But . . . You're not in our life. We all happy to hear that we're gonna have a sister.

Aku tah urang pertama yang happy kalau kau ada dik. Aku ingin lengkapi hidup ku sama kau. Tapi . . . Pasal kami pun sayangkan mama jua. Tanpa ibu, siapalah tempat kami mengadu. Kami juga perlukan ibu untuk lengkapi dunia kami. Kami betulbetul ingin bersama mu. Apa boleh buat, takdir yang menentukan segalanya.

Aku inda dapat bayangkan gimana comelnya kamu. Ingin membawa mu bermain ditaman, ingin membeli barang permainan untuk mu, ingin membeli pakaian cantik untuk mu tapi apakan daya . . . Itu semua hanya bayangan ku. Kalau lah kau wujud, kau akan merasakan kebahagiaan dari keluarga yang tersayang. Hari mu akan ceria bersama kami semua. Aku dan ibu akan menemani mu dimana saja kau berada.

Betapa sakitnya hati bila dengar kau takkan ada didalam keluarga ini. Ibu ada penyakit, darah tinggi. Doctor menasihati supaya tidak melahirkan anak kemungkinan ibu akan tiada. Tidak sampai hati ingin melepaskan mu. Tapi demi ibu, kau pergi meninggalkan kami. Hati rasa sedih. Aku hanya kakak yang ingin mempunyai seorang adik perempuan. Tapi itu semua hanya bayanganku. Huh.

Aku bahagia disamping keluarga ku.

13th June 2010  

Posted by: shellysiidamit

Okay. Yesterday aku pat Menglait with kaka alai, abang boii, dyrah, eneh and esah. Hahaha. Then, ke Gadong with abang boii. Kami jalanjalan lah p abang boii belatih menari pat apakah. Hohoho.

Then, I saw Therah. Hahaha. Together with her. Then, durang eneh and esah pat bang boii. I was spend my time with her. My God, I was enjoying with her. Then ke Arcade with her taking picture together. Heee.

But, what i dont believe is . . . I saw my ex. I dont even realise him when I with her. Then, ea tagur aku. He say my name. And I'm kinda blank and I was thinking am I know him? Then, he asking me am I know him or not. I told him not. And he tell his name. So, Im just like . . . Oh okay. Hoh.

Then, going home at Menglait. Then, kana bawa jalan at Empire with kaka alai, rasyid with his kid, eneh, esah and abang boii. Before kesana, kami antar dyrah kerumah dulu. Heee.

Sampai di empire, leat wayang tah kami ne cerita karate kid. Siuk ceritanya tapi tempat atu sajuk kan mati. Labur tah banar. Hahaha.