25th January 2013  

Posted by: shellysiidamit

Assalamu'alaikum dan selamat petang. Sini ingin kan becerita tentang kaki ku yang luka tak terhingga. Itu hari, Jumaat, petang tu aku jalan ngan abang, mama and kettot ke bandar ambil barang. Then keTutong membali barang. Azan Maghrib berkumandang, aku tu ambil wudhu. Inda ku sadar penutup dijamban atu bebuka. Selesai saja abis wudhu, aku tu kan baca doa lepas wudhu, tetau tetandang lah ku kan benda atu. aku ane pun macam lagg ada jua. Inda pulang sakit memula atu. Aku liat kaki ku bedarah, and terasa tah sakit atu and aku ane pun membuka pintu kan minta tulung.

Sekali beampai ku kesakitan and menangis. Abang ku ane heran lah jua and tanyakan kenapa. Aku inda lagi tecakap, tau ku aku tunjuk saja. Pasal sakit amat bah. Abang ku ane pikir aku nunjuk atu nampak hantu kah apa. Aku keep on menangis and tunjuk didalam jamban atu. Mamaku ane pun keluar  lah jua meliat. Betanya tah ia kenapa. Ooo, menangis tesidak ne tadi kan membagitau. Adikku pun meliat lah jua, nampak ia darah dilantai jamban atu cucinya tah dahulu. Aku ane inda jua sanggup meliat due to sakit. Adikku tah yang meliatkan. Bilanya ia gtau kuyak atuuuu, confirm menangis abis ku mendangar and ia gtau maybe kana jahit.

Pastu aku ane dengan kuat iman and hati, aku pun meliat lah jua. Ya Allah Ya Tuhanku, kuyaknya atoo sampai nampak isi. Darah keep on keluar saja. Menangis lagi ku. Ya ampun. Mamaku ane macam marah jua, macam inda jua. Mama betanya napa jua aku membuka penutup atu and aku jawablah aku inda buka. Aku inda tau yang atu bebuka salnya aku ambil wudhu saja. Abang ku ane tah yang becakap yang ia membuka penutup atu pasal rambut bekumpul. Lupa  ia kan tutup. HOH.

Then aku kana gendong leh adikku and abang ku drive bawanya keMRS. Sampai sana durang tengok and bagitau luka atu dalam have to jahit. Aku dengan tekajut mendangar kana jahit atu, menangis lagi ku. Abis ne kana inject pat kaki aah, pstu kana jahit. Durang abang ma kettot diluar. Nyaman ketawa durang diluar atu. Hoh.

Then, aku kana tanya aku sekulah kah inda. Ku jawab aku sekulah. Kana tanya lagi, aku ane sekulah ugama maseh and dimana. Aku yang menangis ane, tediam bah tarus mendangar. Aku ane pun tunjuk saja disana. Like speechless sudah. Baru tah ku besuara. yang aku tu sekulah vokasiaonal di seria. durang lagi tediam. Adui. Then tyme adikku ane kan masuk liat aku, ia kana tanya aku ne apanya. Ia ane pun blank lah jua macam natau apakan dijawab. Ia tau tunjuk dirinya and aku. Pastu, baru tah ia becakap yang aku ane kakanya.

Dalam utakku tyme atuu, aku have to gtau rah sii Anik yang kaki ku luka and aku MC esuknya tapiiiii apa yang ku text ia atu, aku suh ia kerumah sekajap and aku bleeding tyme ane. Macam aku natau apakan ku text. So, aku have to tunggu ia datang kerumah so that he knows what happen to me. And aku pun mau jua ia ada tyme aku cematu. Alhamdulillah ia datang jua and ia tau jua what happen. Thanks for coming and sorry menyusahkan. Huh.

Aku bincang sama mama pasal aku ane. Aku inda jua mampu kan angkat barang apa due to kaki ane luka. So, aku gtau mama aku mau ikut Anik saja, so sanang lah ku. Mama pun izinkan jua. Aku pun besyukur jua mama nyuruh aku ikut Anik. Aku need ia. Uhmmm. I appreciate that he beside me for all the time.

Ada satu hari atu ia damam abis. Aku ane inda jua tau apakan buat. Tauku suh ia bawa berehat saja tapi ia masih jua ada untukku. Heh. Even kaki ane sakit. HOH.

To let you all know, disetiap hari ku atu, tau ku menangis and ngusut. And seems like aku tu trauma bah. Asal ja ku ingatkan, menangis saja bah ku. Tyme tidur pun sama jua. Tutup mata sekajap, pastu teringat, menangis lagi ku. Hoh

Sampat lagi ambil gambar :')