Sarah (part 31)  

Posted by: shellysiidamit

Sarah: Allisya . . . Bangun, sembahyang subuh eei.

Allisya tetap jua na mau bangun. Mengusut tah saja kerjanya.

Sarah: tinggalkan sembahyang itu satu dosa, tahu. Allah suka jika umatnya mengerjakan sembahyang Lima waktu.

Allisya ne apalagi, bangun tah jua ya lapas mendangar kakanya cakap cematu. Berwudhu ya dahulu, then sembahyang sesama tah durang. Selesai sembahyang, tidur balik sii Allisya ane. Sarah senyum saja meliat sii Allisya miatu. Sarah ane pun tarus membusykan dirinya.

Sibuk punya sibuk, inda terasa jam telah menunjukkan pukul 10.30 pagi. Aduiaduiadui. Allisya ane pun bangun Dari tidurnya. Kusut ne usul sii Allisya aah. Ngam lagi ya kedapur kan buat Milo panas, meliat tah jua kakanya ane pat sii Allisya. Tekajut bah Sarah tarus sampai basar matanya.

Sarah: Ya Allah. Cuba tah mandi dahulu. Astagah.

Allisya: kan membuat Mili panas ku dahulu kak. Kan nyediakan awal after ku habis Mandi.(gusukgusuk mata)

Sarah: bahbahbah, agatah Mandi dahulu. Biar kakanya saja buatkan Milo panas, okay?

Allisya: okay ito. Ai Mandi dahulu yek? Muwaaah.

Sarah: bah, antam. Go mandi.

Allisya ane pun terus lah mengambil tualanya Dan maaaaanndiiii.

After saja Allisya mandi, tarus tah kedapur minum Milo panasnya. Tetiba tedangar ya macam Ada urang becerita sama babahnya. Macam kenal jua ya suara atu tapi not sure. Naik kirainya tarus rasa hairan. Apa lagi ya, nyubuk tah ya ane. Bilanya ya nyubuk, tekajut bah ya meliat. Macam na caya bah.

Mahu tahu shapa? Nanti kanlah episod seterusnya ;D










To be continued . . .

19th March 2011 is the greatiest day  

Posted by: shellysiidamit

Hello semuaaa . . . Hah, teman ade citer ni. Teman nak citer tentang 19hb March, hari Sabtu ito. Ehe. Citer diyer tentang haritu teman tengah nyambut birthday party. Teman jemput cousin, aunty, uncle, kawan teman Dan jugok my sintaaaa ;D haritu hari yang paling the best bagi teman. Teman banyak happy Dan jugok Ada kezutan buat teman. Ehe.

Teman tak tahu camner nak gito kat korang. Waktu tu, kitorang semuer berkumpul kat bilik tamu. Teman tak tahu memula apade. Teman pikiq Ada pertunjukkan ke apaker.

Tetiber jer lampu tu gelap kene tutup. Teman pikiq Ada magic. Ruporuponyo . . . Ada kezutan buat teman. Nak tahu ape? Teman telah dihadiahkan 2 buah cake birthday Dari cousin teman Dan jugok dari abang angkat adik teman. Timakaseh bebanyok yek. Ehe. Kendian, sesi tiup lilin Dan potong kek. Andandand sesi gambar bersama. Memang best punyerrrrr.

Lepastu lak, Ada pertunjukkan Dari cousin teman iaitu pertunjukkan ahli silap mata. Kendian, pameran ular. Whaaaaa, geli teman ngantuk ulaq tu. Eee. Ehe.

Tapi teman bersyukur sangat kerna dapat bersama denga kekasih teman. Thanks my sintaaaa for coming to my birthday party and thanks also for the present. I love it much. ;D

I will remember those day. It's too special to me ;D